11 Eylül 2013

İki Kardeş Aştık Biz ''Günün Menüsü''

Bugün kardeşimle evin içinde ne yapsak diye düşünürken öncelikle mutfaktan başladık.Benim süzme mercimek çorbamdan sonrada yemek yapma aşkıyla yanıp tutuştuk :)
Kardeşimle evde bir hafta sürecek olan yalnızlığımızı yiyerek atlatacağız heralde.Evet Günün menüsü bize göre çok güzel oldu :)
Süzme mercimek çorbasıyla başladık :)

Bir tek çorbayla yetmiyor tabiki ardından etli sarma yaptık :)

İçini hazırlamak için soğan,sarmısak,kıyma,pirinç,domates salçası,biber salçası,karabiber,tuz :)


Yapraklar köyden geldi şişenin içinden çıkartıp ıslattık :)

Öyle ince ki yapraklar sararken yırtılacak diye dikkat etmedik değil hani :)

Tencereye muntazam şekilde dizildi ve bir adet üzerine porselen tabak kapattık ve ateşe verdik :)


Pişmiş hali ve lezzeti çok güzel oldu :)
Cacık yapmayı unutmadık ve öğle yemeğimiz hazır :)
İki kardeş bugün mutfakta efsane yarattık diyebilirim :)



8 yorum:

Bademle Buduk dedi ki...

Çok beğendim ellerine sağlık

Esra Hanedan dedi ki...

teşekkürler bebişim :)

miyav kedicik dedi ki...

Sarmalar çok güzel görünüyor. Yapraklar nasıl incecik kendiniz kurdunuz herhalde.. Ellerinize sağlık.. bu günün menüsü tam benlik..:))
Ellerinize sağlık diliyorum..:))

Esra Hanedan dedi ki...

köyden gelen yapraklar dedem sağolsun sarıp sarıp pet şişelere yapıyor bize de sarmayı yapıp yemek kalıyor :)))) teşekkür ederim

biricitconsungunlugu dedi ki...

en sevdiğim corba:) harika gorunuyor ellerinize sağlık yaprak sarmaları ise super:))

Esra Hanedan dedi ki...

teşekkürler canım :))))

gülay Cansever dedi ki...

Canım ellerinize sağlık.
Yaprakları sıcak suylamı yoksa normal sıcaklıkta suylamı ıslattın.
Bu sene bende pet şişeye değilde kavanoza yaptım bu şekilde ilk kez.
Yapacağım ama emin olmadığım için yapamadım :)

Esra Hanedan dedi ki...

normal çeşme suyunun içerisine atıp bir iki dakika bekletip açtık katlanmış yaprakları...ayrıca pet şişede daha rahat hem bizde kavanozda hiç denemedik yaprağı bilemiyorum nasıl olur..:))

Yorum Gönder