23 Temmuz 2013

Ev Usulü İçli Köfte :)

Günlerdir yazacağım hep unuttum. Tatil öncesinde yaptığım içli köfte. Mutfağa girince bir haller oluyor ve sanırım kendimden geçiyorum. Yine ortaya birşeyler çıkartmaya çalıştım :)
Kendimce internetten inceledim ve yapmaya koyuldum.
Evde içli köfte yapıyorum :)
Malzeme ölçüsü yine yok her zamanki gibi.
Hamuru için ince bulgur, un, su, tuz, 1 adet yumurta.
Hepsini karıştırıp ele yapışmayacak konuma getirip dinlenmeye bırakıyoruz hamuru.
O beklerken içini hazırlıyoruz.

Soğan ve sarmısak yağda kavruluyor üzerine kıyma,birazda bu şekilde kavuruyoruz. Baharat olarak kimyon,karabiber,pulbiber ve tuz ekliyoruz. En son olarak az miktarda salça ekliyoruz. Biraz daha kavurup soğumaya alıyoruz. Dileyen maydanoz koyabilir. Dışarıda yapılan içli köfte içine cevizde koyuyorlar ama bana çok ağır geldiğinden ben koymadım.
Hamurunu yuvarlamak için eliniz ıslak olmalı. Avuç içerisinde içi doldurulacak şekilde şekil veriliyor. Bunu fotolamak isterdim ama ellerim berbat durumdaydı.:)
İçini koyduktan sonra kapatıyoruz. Ben böyle yumruk yumruk yapmışım şişman oldular :)

Bu işlem bittikten sonra  su kaynatıp köftelerimizi haşlıyoruz çünkü bulgurumuz pişmesi lazım. Çok az kaynar suda ocakta göbek atıyor köftelerimiz :) ve çıkartıyoruz. 

Ardından salçalı yağda kavurur gibi hafif gezdiriyoruz ve servise hazır.

Servislik halini yine alamadım çünkü evdekiler rahat durmadı ve yedi :))

4 yorum:

sevda s. dedi ki...

Eline sağlık, çok severim içli köfteyi :)

Esra Hanedan dedi ki...

Teşekkürler :)

hayat paylaştıkça dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Bu tarifi denemem lazım
sevgiler

Esra Hanedan dedi ki...

Mutlaka denemelisin :)

Yorum Gönder