25 Haziran 2013

Kısırımın Tarifi

Daha önce pazar sabahı yaptığım kısırımı paylaşmıştım ve sonrasında tarifini vereceğimi söylemiştim.Fakat şöyle bişey ki ben klasik tarifler vermeyeceğim ben evde mutfağa girdiğimde pek ölçü kullanmam şundan şu kadar bundan bu kadar diye tamamen göz kararı sanırım birazda elimin lezzeti var bu yüzdende hep tutuyor tatlar.
Malzemeler 
Soğan 
Sarmısak
İnce bulgur
Domates
Biber
Marul
Taze soğan
Salatalık
Domates yada biber salçası (biber salçası ile daha lezzetli oluyor)
Zeytinyağ
Kimyon
Karabiber
Nane (mevsiminde taze nane de koyulabilir)
Limon 
Nar ekşisi
Tuz
İsteğe bağlı pul biber

Yapılışı;

Soğan ve sarmısak zytinyağda ocakta ölünceye kadar kavrulur sonrasında salça,kimyon,karabiber,nane bu karışıma eklenir.Hepsi karıştıktan sonra soğumaya bırakılır.
Derin bir kabın içinde ince bulgur ıslatırlır.Çok az miktar sıcak su ile yapıyorsunuz.
Diğer sebzelikle domates,salatalık,taze soğan,yeşil biber,marul küçük küçük kesilerek bir kaba alınır.
Hazırlamış olduğumuz soğan ve sarmısak sosu yumuşamış olan ince bulgur içine katılarak iyice harmanlanır ardından nar ekşisi,limon ve tuzda eklenerek karışıtırılır.Son olarak doğranmış olan sebzeler eklenerek karıştırılır ve artık servise hazır hale gelir.
Şöyleki bazı bölgelerde kısırı ayran ile yiyiyorlar e dahada lezzetleniyor dilerseniz eve gelen misafirlere böyle sunabilirsiniz.
Biz evde arada birde yapsak her zaman tadı damağımızda kalır.
Şimdiden afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder